Har varit sugen på att baka i flera dagar nu, så i går kväll gjorde jag saffransfigurer.
(ska föreställa hjärtan och hajar)
Man kan lägga ihop 2 figurer, med jordgubbsylt emellan, och ta en klick grädde till så blir det en bakelse!
Då blir det nästan som saffranspannkakan vi äter på julafton! Har ni provat det? Så gott! Ska dela med mig av farmors "hemliga" recept en dag!
Vi ska hem till familjen Thun och fika, så vi tar med våra figurer och går!
(ska föreställa hjärtan och hajar)
Man kan lägga ihop 2 figurer, med jordgubbsylt emellan, och ta en klick grädde till så blir det en bakelse!
Då blir det nästan som saffranspannkakan vi äter på julafton! Har ni provat det? Så gott! Ska dela med mig av farmors "hemliga" recept en dag!
Vi ska hem till familjen Thun och fika, så vi tar med våra figurer och går!
Recept:
2 ägg
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
50 gr smält smör
0,5 dl hackade russin
0,5 gr saffran (en påse)
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
50 gr smält smör
0,5 dl hackade russin
0,5 gr saffran (en påse)
Vispa ägg och strösocker
Blanda mjöl, bakpulver och russinen och häll ner det i ägg och socker smeten.
Blanda det smälta smöret och mjölken
Ta 3 tsk av smör/mjölk blandningen och rör i saffranet
Häll i smör/mjölk blandningen, tillsammans med saffranet i smeten och vispa.
Häll ut smeten i långpanna (med bakplåtspapper i)
200 grader i 5-10 minuter
Jag hade en långpanna som var cm x cm, det var lagom, fördela smeten jämnt så det är lika tjockt i hela pannan! Det räcker till 12-13 hjärtan (ca 6 cm höga).
När kakan är klar, kan du låta den svalna lite innan du ev. tar ut figurer med pepparkaksformar.
Åh vad många härliga bloggar det finns, ni är så många som är påhittiga, pyssliga och har jättefint hemma! Go´kväll på er!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar