lördag 13 juni 2009


















I går hade vi kalas här hemma.
Victor fyller 6 år dagen innan midsommarafton, då är både vi och många av kompisarna bortresta, så vi firade lite i förskott.

På måndag blir det barnkalas för alla 17 barn på Victors avdelning (puh, hoppas verkligen att det är fint väder så vi kan vara ute).
På torsdag blir det kalas nere på landet, med mormor å morfar, Jenny, Göran och min rara mormor Greta.

Victor älskar lasagne, så det var givet vad som skulle serveras till middag.
Praktiskt med mat som man kan göra klart i förväg och slipper stå och laga när gästerna kommer! Ännu mer praktiskt blev det här eftersom Ola har en restaurang och gjorde lasagnen klar där :)

I år blev det en Star Wars tårta. Gissa om Victor var nöjd!

















Vi har köpt ett antal bild-tårtor genom åren med olika motiv, beroende på vad barnen gillat just det året. Vi har avverkat Barbie, bilar, hästar och sjörövare. Och får Julia som hon vill i år blir det Britney Spears-tårta...
Jag kan verkligen rekommendera Balders Bröd för er som bor i Stockholm. De har butik i Sollentuna och Solna!

Köpte den underbara boken "Sommarens söta" av systrarna Eisenmann. Ojojoj, så otroligt mycket gott, och vilka fina bilder!









Igår gjorde vi Macaroons, supergoda kakor med pastellfärgad smörkräm. Bilden är ifrån boken. Jag hann inte fota mina och de blev i ärlighetens namn inte lika snygga :)


















Jag hittade en fin web-butik häromdagen "Systrarna sockervadd", gå in där och kolla, så mycket fint!

Blev väldigt sugen på de fina lyktorna de har på första sidan. Med tanke på alla lyktor jag redan har behöver jag inte en enda till...

Köpte en fin väska, att ha papper och pärmar i till jobbet. Jag släpar så mycket pärmar och papper mellan olika kontor och det är ju inte speciellt snyggt med ICA-kassar.
I sommar kan jag ha den till stranden!
Det kallas visst för cykelväska (passar i cykelkorgen), och det passar ju verkligen mig som inte trampat en endaste meter på säkert 3 år *skratt*

























Hoppas ni har en skön helg mina vänner, trots bristen på sommarvärme och sol!
Kram

7 kommentarer:

  1. Vilken fin tårta! Väskan var helt i min smak.
    Oj en ny webbutik alltid kul att titta in hos. Låter farligt med ljuslyktor tycker om dom alldeles för mycket och jag vet inte änns hur många jag redan har.
    Skön fortsättning på helgen Marie:)

    SvaraRadera
  2. Wow vilken tårta!! den skulle mina killar oxå vilja ha!

    Den boken vill jag ha. Är den lika bra som den verkar? : o Vinterns söta också!

    Jag har en utmaning till dig , om du har lust att anta den förstås! :)

    Kram Jeanette

    SvaraRadera
  3. Men jobbar din man på restaurang? Nu blev jag nyfiken minsann.
    Vilken jättefin dukning du har gjort och vilken häftig tårta, det har jag missat till alla kalas man haft genom åren. Älskar din nya väska, den var ju jättesnygg Jessica. Nu skall jag kolla in web-butiken och du föresten, lyktor kan man inte ha för många av.
    Kramiz

    SvaraRadera
  4. Hej du!
    Oj vad många ungar! Har du hörselskydd? ;)

    Dom där lyktorna är underbara. Indiska har lampor som ser likadana ut. För du kanske behöver en lampa bättre än en ljuslykta?! ;) Man får gå runt "problemen" lite..!

    Kram Nea

    SvaraRadera
  5. Hej vännen! Oj, vilket kalas o vilken fin tårta!!Förstår verkligen att han var nöjd...Vilken fin väska du köpt också! Du undrade var jag handlade mina blommor, dom köper jag hos en lokal handelsträdgård utanför Örebro. Ha en riktigt bra o skön Midsommarvecka! Kram Therese

    SvaraRadera
  6. Hej hopp,,,,, guuuud va du skrämde mig,,, när din musik dök upp i bloggen, fniss!!!!! inte berädd...

    Näää, duuu! det är en riktigt gammal burk,,,, men dom görs säkert i nyproduktion,,, som mycket annat!!!!! men gammalt är bäst =)

    Ha en mysig dag kraaam josse

    SvaraRadera
  7. Supercool tårta! Vi köpte också bildtårtor när barnen var yngre. Gry ville förstås ha bild på sig själv så så fick det bli.;)
    Jag skulle inte ha något emot att Uffe hade en restaurang. undra om jag ska föreslå det.

    Kram, kram
    Lisa

    SvaraRadera